Älskade sportlov

Sportlovsveckorna är här och med anledning av det har vi djupdykt i fjällvärlden. Vad är det egentligen för köksutrustning som är mest efterfrågad hos stuguthyraren Skistar? Och har alla stugor våffeljärn?

 

En dag i skidbacken eller längdspåren är svårslaget. Lika härligt är det att återvända till stugan, värma sig med en bastu och laga en härlig gryta efter en dag med frisk luft. Vi djupdök i fjällvärldens kök och deras utrustning tillsammans med Petra Hallebrant, Kommunikations- och hållbarhetsdirektör, Skistar.

Vad är det vanligast att era kunder efterfrågar ska finnas i stugorna?
”Braskamin och bastu är det absolut mest vanliga, sett till valbara sökkriterier.”

Är torkskåp och pjäxvärmare efterfrågat?
”Torkskåp har ur ett gästperspektiv kommit att betraktas som en hygienfaktor. Pjäxtorkar är mer ovanliga, ofta beroende på platsbrist i hallarna.”

Vad vill man helst ha för utrustning i köket?
”Diskmaskin, mikro och traditionell ugn (dvs ett fullt utrustat kök) står högt upp på listan. När det kommer till småelektronik är naturligtvis kaffebryggare och vattenkokare självklara önskemål. För tiotalet år sedan blev även elvisp eller mixer mer frekvent efterfrågade.”

Hur stor andel av era stugor skulle du säga har våffeljärn?
”En stor andel!”

Ser du någon tendens över tid?
”Elvispen/mixerstaven har under senare år kommit som ett direkt önskemål från allt fler gäster. Trenden har väl varit tydlig, svensken lagar mer, bättre och roligare mat i takt med trenden och intresset för matlagning i stort. Så man förväntar sig fullt utrustade kök, utrustade som hemma även i fjällen. Gästen efterfrågar större vinkupor, bättre knivar, etc.”

Vad annars ligger i topp kring önskemål på köksutrustning?
”Ett lite roligt önskemål runt jul brukar vara skinktermometer.”


Branschnyheter


Produktnytt: En kvartett stora och små nyheter

Fyra företag lanserar nu ett antal nya produkter, och det handlar om induktionshällar med integrerad fläkt och flexibla zoner från

Influerare och podcasts som marknadsföring

Utbudet av marknadsföringsmöjligheter till nischade målgrupper har fullkomligen exploderat under senare år. Vi djupdyker bland influerare och podcasts för att

Trög april för branschen

Det blir alldeles klart att branschutvecklingen inte klarar av att nå föregående års rekordsiffror under detta år. Men jämfört med

Poddtips

Market Headlines – för dig som vill ha koll på läget På fredagar sänds nya avsnitt av Market Headlines, som lättsamt