IFA 2023 är fullbokad

I mitten av augusti kunde IFA Management GmbH meddela att IFA 2023 är fullbokad, varenda kvadratmeter av den 130 000 kvadratmeter stora utställningsytan är fylld. 2 059 utställare, varav 70 procent är återkommande och 30 procent nya, från 48 länder kommer finnas på plats i de 26 utställningshallarna den 1-5 september. 

IFA gjorde comeback som fysisk mässa ifjol efter pandemiuppehåll och besöktes av drygt 161 000 personer. Av dessa var närmare 2 500 från media. I år räknar arrangörerna med 180 000 besökare vilket gör att mässan sakta men säkert återfår sina besökare. 2019 var antalet besökare 238 700 personer, varav 5 360 från media. 

Två nya inslag på årets mässa är ”The Sustainability Village”, en dedikerad zon som tar itu med de viktigaste utmaningarna inom teknikindustrin, och ”House of Robots”, en interaktiv upplevelse inne i Robotics Hub, med fyra ledande robottillverkare. Två kända företag som ställer ut på IFA för första gången är därtill SpaceX och Tesla. 

Ifjol fanns en virtuell plattform kallad IFA Virtual, vars mål var att förbättra och förstärka upplevelsen av mässan, och där sändes alla IFA-keynotes live medan en del andra evenemang var tillgängliga som videoklipp dagen efter de anordnats. I år finns dock ingen virtuell plattform utan hela mässan upplevs på plats. 

Är du inte i Berlin i början av september finns dock möjlighet att till viss del hålla sig uppdaterad via IFA Industry News och IFA Content Hub, samt via mässans pressreleaser. 


Branschnyheter


Elektronikskatten: Politisk verkstad och agerande nu 

Redan vid införandet 2017 av elektronikskatten, även kallad kemikalieskatten, var ifrågasättandet omfattande. Statens egna myndigheter, Skatteverket och Tullverket, avrådde från

Rapporten tydlig: Dramatisk ökning av skatteuttaget

APPLIA släpper idag en fulltäckande, uppföljande rapport om elektronikskattens påverkan under fjolåret och en prognos för hur skatten kommer att

Starka röster om LSKE

På en global marknad ska miljön ses som en global sak, det är budskapet från riksdagsmannen Larry Söder, Kristdemokraterna. Sverigedemokraterna

Vitvaror backar – hushållsapparater plussar

I skuggan av den minskande bostadsproduktionen i Sverige och det ogynnsamma läget för större renoveringar, fortsätter försäljningen av vitvaror (MDA)