Kan man mäta sin hälsa?

De flesta har nog en febertermometer och en våg hemma, men det finns fler produkter att ”mäta sin hälsa med”.

Braun ThermoScan 7 är en digital örontermometer för hela familjen, som är snabb och enkel att använda. Den är försedd med Age Precision – en färgkodning för displayen som hjälper till att tolka temperaturen för olika åldrar. Temperaturen visas med samma siffror oavsett vilket av de tre lägena (0-3 månader, 3-36 månader, +36 månader) man använder, men huruvida siffran motsvarar ”grönt” eller ”rött” kan variera beroende på åldern.

Termometern har en förvärmd spets för att ge ett mer rättvisande resultat. Minnet lagrar de senaste nio mätningarna, vilket underlättar att följa temperaturutvecklingen.

21 engångslinsfilter – som minskar risken för bakterieöverföring – medföljer och fler kan givetvis köpas till.

Braun förklarar varför man mäter temperaturen i örat: En örontermometer mäter den infraröda värme som avges av trumhinnan och örats vävnader. Att mäta temperaturen i örat är ett bra sätt att återge kroppens kärntemperatur eftersom trumhinnan delar blodomlopp med kontrollcentret i hjärnan, hypotalamus. Därför visas förändringar av kroppstemperaturen tidigare och mer exakt i örat än på andra ställen.

Blodtrycksmätare

Braun ExactFit 3 är en automatisk blodtrycksmätare som används på överarmen, som gör det enkelt att övervaka sitt blodtryck på egen hand. Blodtrycksmätaren är kliniskt beprövad enligt European Society of Hypertension-metoden. Mätaren använder en mjukinflationsteknik för en bekväm mätning, vilket gör den till ett bra val för den som behöver ta regelbundna mätningar. Blodtrycksmätaren har två manschettstorlekar att välja mellan för bästa passform och för att ge en så exakt läsning som möjligt.

En färgkodad blodtrycksindikator gör att man snabbt kan tolka sina resultat, och den visar även medelvärdet för de tre senaste mätningarna. Mätaren kan lagra upp till 80 mätningar för två enskilda användare (2 x 40).

Pulsoximeter

Braun pulsoximeter 1 är en blodsyremätare, som kläms på fingret och mäter syremättningen (%SpO2), puls samt pulsamplitud på ett enkelt och smärtfritt sätt.

 

Vågar

OBH Nordica Fitness Tracker BMI Scale är namnet på en personvåg som förutom vikt även mäter BMI och fettmassa, och man kan spara upp till åtta användarprofiler. Vågen har 100 g intervall och maxvikt 150 kg.

OBH Nordica har även en mer miljövänlig våg i sitt sortiment, i det att den använder sig av batterifri teknik, kallad Dynamo Press. Ett tryck på knappen ger en minuts tid för vägning.

Ola Larsson


Branschnyheter


Frida Faxborn, näringspolitisk expert på TechSverige, Pernilla Enebrink, vd på ElektronikBranschen, Kent Oderud, ordförande i APPLiA. Bild: Grøtt, Vegard, Pressbild

Skarp branschöverskridande kritik mot elektronikskatten

Den första juli ändras elektronikskattens utformning och avdrag blir endast möjligt om varan inte innehåller brom, klor eller fosfor. Om

Ny hållbarhetsrapport från El-kretsen

El-Kretsen släppte i april sin hållbarhetsredovisning för 2022. Rapporten visar, förutom att närmare 155 000 ton material har samlat in

Årsmöte med APPLiA 

Årsmötet inleddes med ett föredrag om IT-säkerhet och vilka förebyggande åtgärder företag kan skapa i sina egna bolag för att

Sänkta skattesatser ger högre skatteuttag 

Det här är en argumenterande text från Applias ordförande Kent Oderud med syfte att påverka.  Hör och häpna – taket