Mässor under 2023 att ha extra koll på

Missade du CES eller Ambiente i början av året? Lugn, mässåret för branschen har mycket kvar att erbjuda! Nedan listar vi några av de som kan vara intressanta att besöka för dig som vill hålla koll på trender och nyheter inom vitvaror och hushållsapparater. 

Living Kitchen – 4-7 juni i Köln, Tyskland

LivingKitchen är en internationell köksmässa i Köln som samlar de nationella och internationella nyckelföretagen inom kökssektorn. Mässan lyfter fram idéer och innovationer i branschen med målet att ge nya idéer för försäljning av kök, och alla tillhörande produkter, på de stora exportmarknaderna samt i Tyskland. 

Läs mer här.

Formex – 17-20 januari och 22-25 augusti i Stockholm

Formex kallar sig den viktigaste mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Formex startade 1960 och anordnas två gånger per år på Stockholmsmässan i Älvsjö, i januari och augusti. På Formex hittar du produkter inom inredning, design, presenter, delikatesser, barnprodukter, mode och accessoarer. 

Mässan samlar nationella och internationella inköpare, agenter, grossister, importörer, formgivare, producenter och media från hela inrednings- och presentbranschen. 

Läs mer här.

IFA – 1-5 september i Berlin, Tyskland

IFA kommer även i år anordnas på Messe Berlin och de som ansvarar för evenemanget i år är IFA Management GmbH, ett nytt joint venture grundat av gfu Consumer & Home Electronics GmbH och Clarion Events Ltd – en av världens ledande oberoende evenemangsarrangörer. 

IFA Management GmbH säger att ambitionen är att visa upp framtida teknologier och produkter i kombination med engagerande samtal, interaktiva upplevelser och underhållning i toppklass för att skapa deras största show någonsin. IFA kommer att rikta strålkastarljuset mot nästa generations teknik, de största teknologiska innovationerna för hemmet, hållbarhetsinitiativ, kvinnor inom teknik, bärbara hälsotrender, AI och robotteknik, startup och de bästa uppfinningarna 2023. 

Läs mer här.

Utöver de mässor som listas ovan arrangeras varje år också ett antal återförsäljarmässor, där de två största är Elon Expo, som går av stapeln i Örebro, och Elgiganten Campus, som anordnas i Oslo – båda brukar arrangeras i maj/juni. 

För dig som väntar på några av de största kan vi berätta att CES 2024 anordnas 9-12 januari i Las Vegas, USA och Ambiente 2024 anordnas 26-30 januari i Frankfurt, Tyskland.  

Text: Ola Larsson 


Branschnyheter


APPSTAT lanserat

APPLiA byter system för branschstatistiken. Det nya systemet APPSTAT har gemensamt utvecklats av branschföreningarna i Norden och först ut in

Manifest del 2 – Stöd till medborgare och ökat fokus på återbruk

Applia Europes manifest för 2024, som presenterades den 18 december 2023, är en ambitiös färdplan med praktiska rekommendationer för beslutsfattare

En svag avslutning på 2023

Årets december avslutade svagt för branschen som helhet, men med minus 6,5 procent ackumulerat mot föregående år, landade siffrorna för

Höjningen av elektronikskatten för vitvaror ger skjuts åt inflationen

Det ökade skatteuttaget av elektronikskatten slår igenom i SCB:s senaste inflationsstatistik för både privatkonsumtion och byggkostnader. Sammantaget visar siffrorna att