Produktnytt: En kvartett stora och små nyheter

Fyra företag lanserar nu ett antal nya produkter, och det handlar om induktionshällar med integrerad fläkt och flexibla zoner från Electrolux, en uppdaterad version av Bertazzonis fristående French door kyl och frys, en tredje modell i De’Longhis serie manuella espressomaskiner som benämns La Specialista samt en elvisp från Wilfa, utvecklad och designad för det nordiska köket.

Electrolux

En induktionshäll med integrerad fläkt ger större frihet vid köksplaneringen och skapar utrymme för såväl matlagning som umgänge, förklarar Electrolux, som nu lanserar sin första induktionshäll med integrerad fläkt, i två versioner kallade 800 Bridge och 800 FlexiBridge, båda i storleken 83 cm. Med hjälp av fläkten med Hob2Hood-teknik justeras fläktens prestanda automatiskt efter behov och fortsätter jobba tills matlagningsoset är helt borta.

”Det traditionella kökets uppbyggnad kan begränsa utrymmet för kreativitet och vi ser att dagens konsumenter söker mer och mer frihet när de planerar en uppgradering av sitt kök. Med vår nya induktionshäll med integrerad fläkt ger vi våra kunder möjligheten att designa kök som är mer välkomnande och ger utrymme att umgås i större sällskap under tiden maten tillagas,” säger Alexander Pierrou, General Manager Nordics, Electrolux.

Mer information i pressreleasen här och på Electrolux hemsida här.

Bertazzoni

Storsäljaren Bertazzoni REF90X ersätts nu av nya REF904FFNXTC, en fristående French door kyl och frys som har samma stilrena design och exklusiva utförande i rostfritt stål som föregångaren, meddelar företaget. Nyheten är att man slipper fylla på vatten till den inbyggda ismaskinen, eftersom produkten nu har fast inkoppling av vatten. En annan skillnad mot föregångaren är att den nya modellen har energiklass E medan föregångaren har energiklass F.

REF904FFNXTC (med 449 liter kyl plus 187 liter frys) finns i tre utföranden – för att matcha övriga produkter från Bertazzoni – där det enda som skiljer är designen på handtagen i metall. Professional har platta handtag, Master har rundade handtag och Heritage har rundade handtag i retrostil.

”Bertazzoni anställer successivt personal för att utveckla bland annat egna inbyggnadsprodukter, och den nya French door kyl och frysen är ett exempel på frukten av detta arbete,” säger Peter Ericsson, General Manager Bertazzoni Scandinavia.

Mer information i pressreleasen här och på Bertazzonis hemsida här.

De’Longhi

De’Longhi presenterar det senaste tillskottet till La Specialista-familjen, som nu gör samlingen av avancerade kaffemaskiner komplett. Den nya kaffemaskinen tar det allra bästa ur La Specialista-modellerna Prestigio och Maestro och förpackar det i ett nytt, mindre format, anger företaget.

”Vi skapade La Specialista-familjen för att erbjuda kaffeälskare en äkta kaféupplevelse i hemmet. Det får man med Arte i ett nätt och lättillgängligt format som dessutom blir en snygg inredningsdetalj i köket,” säger Jean-Baptiste Viton, Senior Product Marketing Manager på De’Longhi.

La Specialista Arte erbjuder åtta malningsgrader och tre temperaturnivåer.

Mer information i pressreleasen här och på De’Longhis hemsida här.

Wilfa

Wilfa lanserar nu Wilfa Smooth Mix som en elvisp utvecklad och designad i Norge för det nordiska köket.

”Elvispen Smooth Mix är designad så att alla kan få en perfekt vispad grädde eller enkelt blanda ihop hamburgerbröden till middagen. Med vispens utbud i hastighetsnivåer, bra vispar och smart förvaring av tillbehören får du en helhetslösning,” säger Morten Hoff, vd Wilfa.

Elvispen levereras med en uppsättning vispar och degkrokar. Elvispens unika hållare för förvaring av tillbehören gör att man aldrig behöver leta igenom lådorna för att hitta visparna, man kan praktiskt förvara dem på elvispen, meddelar företaget.

Elvispen har tagits fram i samarbete med konditorn Elin Vatnar Nilsen, mer känd som Kremno_elin på Instagram, som även driver hemsidan krem.no.

”Wilfas nya elvisp har fem steg och startar på låg hastighet, vilket är en fördel. Det betyder att ingredienserna blandas försiktigt i början. Sedan kan du öka hastigheten gradvis via fem steg. För bästa kontroll på vispningen lönar det sig att börja på lägre hastighet och hellre öka hastigheten successivt. På så sätt får du en perfekt konsistens på det du ska vispa, som till exempel vispad grädde, som snabbt kan bli smör om du vispar för hårt för länge, säger Elin Vatnar Nilsen.

Mer information i pressreleasen här och på Wilfas hemsida här.

//Ola Larsson


Branschnyheter


APPLiAnytt om Almedalen

Vi hjälper dig att hitta rätt på världens största demokratiska mötesplats! Höstens stundande val och dess huvudfrågor tar som väntat

Maj – en tuff månad maj för branschen

Fortfarande har branschen en bättre utveckling än jämförelseåret 2020, men gentemot föregående pandemiår 2021 förlorar branschen nu mark. Samlat vitvaror

Ordförande har ordet: Stark retail i juli/wholesale är ”out of office”

Vad kan vi förvänta oss av sommaren förutom sol och sand mellan tårna? Ordförande Kent Oderud har tittat på sommarens

Produktnyheter, kökskoncept, premiumresa & samarbeten

Här presenteras en trio produktnyheter (från Philips, Samsung och Braun) samt Electrolux GRO, ett framtida kökskoncept designat för ett mer