Sommarens e-handel

Enligt Ehandeln.se är det de klassiska varumärkena som semestersvensken eftersöker och handlar på nätet. Med hjälp av data från Pricerunner har de sammanställt vilka varukategorier som är mest populära och vilka produkter som sålts bäst via nätkanalerna sedan den 1 juni i år.

 

Ehandel.se skriver: ”Det är tydligt att med hävda restriktioner och soligt väder att svenskarna nu återgått till ett leverne mer likt det innan pandemin. Bland de tio mest populära kategorierna hittar vi nämligen skor, leksaker, hudvård, parfymer och trädgård och utemiljö”.

Branschens klassiska varumärke i topp

När vi kikar på exakt vilka produkter det är som klickas hem på nätet så hittar vi en portabel luftkonditionering från Electrolux – Chilliflex Pro – på allra första plats. Inte så överraskande kanske med tanke på juni månads tropiska temperaturer!

Efter denna, som tvåa på listan, tar bekvämligheten över semestersvenskens intresse; på andra plats ett loungeset med ett bord och två soffor för utomhusbruk. Men därefter tar städintresset bland köparna över nästan helt.

Städning dominerar

Dammsugare i olika varianter dominerar sedan listan med 3:e platsen med en traditionell dammsugare från Electrolux och 4:e platsen med en robotdammsugare från Roborock. Sedan rundas listan av med ytterligare en dammsugare från Electrolux på plats nr 10. Ehandel.se kommenterar detta med: ”Electrolux – de firar triumfer på den här listan”!

Mellan dammsugarna har vi representanter för kategorierna trädgårdsprodukter, skor, simhjälpmedel och mobiltelefoner. Hela listan hittar du nedanför.

Här nedan har du hela listan från Ehandel.se på topp-tio över de mest populära produkterna på nätet sedan den 1 juni i år:

1. Electrolux EXP26U338CW Portabel luftkonditionering
2. VidaXL 48153 Loungeset, 1 Bord inkl. 2 Soffor
3. Electrolux PD82-GREEN Dammsugare
4. Roborock S5 Max Robotdammsugare
5. Husqvarna 115iL Grästrimmer o häcksax
6. TriStar AT-5450 Luftkylare
7. Aquarapid Aquaring Simpuffar för barn
8. Nike Air Force 1 ’07 M – White/White Sneakers
9. Apple iPhone 11 64GB Telefon
10. Electrolux UltraOne EUO9GREEN Dammsugare

Kent Oderud, ordförande APPLiA


Branschnyheter


Dammsugare, dekorsatser och intelligenta ugnar

Wilfa kliver i och med lanseringen av Innovac Sensor in på dammsugarmarknaden igen, Bertazzoni ger användarna möjligheten att sätta en

Utökat lagstöd för kontroll av produkter

Den 25 juli i år trädde lagändringar i kraft inom ekodesign- och energimärkningsområdena i Sverige, detta som en följd av

Möt Van Hanna, student på Connected home

Serviceingenjör Connected Home, som bedrivs av Teknikhögskolan, är en distansutbildning som APPLiA ansökte om att få starta 2019 då behovet

Matsvinnsdagen & Kaffets dag

Internationella matsvinnsdagen är, sedan 2020, instiftad av FN och infaller den 29 september varje år. Samma dag är det Kaffets