Trendspaning CES – Consumer Electronics Show

Förändringsarbetet på CES har pågåt under flera år och nu även resulterat i att arrangären bytt namn till CTA – Consumer Technologi Association. Från att ha varit en mässa i grunden kopplad till radio och TV har den med tiden utvecklats till att visa alla typer av produkter som kopplar ihop hemmet och konsumenten – det är därmed en av världens största mässor.

CES har även utvecklats till att bli en mässa med stort fokus på teknik och tekniska innovationer. Årets nyheter fanns bland annat inom robotik, digitalisering och laddstrukturer. För många uppfattas delar av detta fortfarande kanske som industriprodukter men förändringen går oerhört snabbt och allt fler affärer görs av konsumenter.

Det uppkopplade hemmet var ett annat intressant tema där flera företag visar en imponerande range av produktkategorier inom allt ifrån vardagliga göromål som till träning, larm och säkerhet.

Ett företag som tidigare mest var förknippat med TV visade nu upp en konceptbil. Det blir därmed allt tydligare att företag inte bara vidarutvecklar sina produkter med ny teknik utan även följer trenden att hitta nya produktsegment att som väletablerade märken försöka ta sig in på.

Upp emot 150 000 besökare och lika många utställare som innan pandemin besökte i år Las Vegas. Även om någon hall inte användes på Convention Center har de i år samlat in flera aktiviteter, som tidigare flyttat ut från mässan till olika hotell, till att bli en tydligare del av mässan.

CES är fortfarande en av de största mässorna i världen och även fortsättningsvis den mest intressanta mässan utifrån produktutveckling och trender. Jag rekommenderar alla som har en möjlighet att besöka att ta chansen för att redan idag se in i framtiden.

/Matts Spångberg, vd Applia Sverige


Branschnyheter


Expertens tips – så skyddar du ditt hem mot hackare

Digitaliseringens fördelar är många – komfort, hållbarhet och tideffektivitet är några av de faktorer som kan öka tack vare smarta

Industriell innovation, hållbarhet och tjänstetillväxt

2023 inleddes med CES, Consumer Electronics Show, i Las Vegas – ett mecka för produktnyheter och tekniska innovationer. Applia bevakade

Trendspaning CES – Consumer Electronics Show

Förändringsarbetet på CES har pågåt under flera år och nu även resulterat i att arrangären bytt namn till CTA –

Ännu hög takt i färdigställandet av bostäder

Allt är inte mörkt på byggmarknaden för bostäder. I alla fall inte på kort sikt. Antalet färdigställda bostäder har hållit