Världsunik kaffenyhet från SEVERIN

Under förra veckans Formex-mässa lanserade Severin en ny helautomatisk filterbryggare på marknaden. Maskinen är världsunik i sitt slag genom att kombinera bekvämligheten från automatiska kaffemaskiner med smaken från nymalet filterkaffe.

 

Helautomatiska kaffemaskiner är mycket populära men ingen har hittills möjliggjort nymalet filterkaffe i önskad mängd med en knapptryckning. Severins senaste produkt FILKA lämpar sig för såväl fulla kannor som enstaka koppar och muggar.

”FILKA är vår nästa stora innovation som vi hoppas ska stärka vår position som experter inom kaffeberedning ytterligare. Det är en helt ny produktkategori som vi är mycket stolta över”, berättar Peder Qwist, Country Manager Nordics, Severin.

FILKA använder alltid bara den exakta mängd vatten som krävs för den mängd kaffe du behöver och kan göra ”allt” tack vare en innovativ 5-i-1-kompatibilitet. Därtill har maskinen utrustats med ett individuellt justerbart kopputrymme för rätt mängd kaffe (100 – 350 ml) när du gör en kopp. Även ett tvättbart guldtonsfilter, som ett alternativ till det konventionella pappersfiltret, och vattenfilter är inkluderat. Såväl vattenbehållare som behållaren för kaffebönorna är avtagbara på denna endast 17 cm slimmade produkt.

Den integrerade och justerbara koppförvaringen gör att du kan använda din favoritkopp, oavsett storlek och termoskannan gör att du kan njuta av varmt kaffe hela dagen, säger Peder Qwist.

FILKA manövreras enkelt via en stor LED-pekskärm som genom en knapptryckning ger dig en perfekt kopp kaffe utifrån önskemål. Sist men inte minst kan tillagningen planeras med hjälp av en timer och kannan med kaffe hålls varm länge. De nymalda kaffebönorna från den integrerade och behagligt tysta kvarnen är kombinerad med en idealisk bryggtemperatur på upp till 96 °C. Möjligheten att tillaga med redan malet kaffepulver finns fortfarande.

Ytterligare ett plus: Trots omfattande funktionalitet tar maskinen inte upp mer plats än en vanlig kaffemaskin och smälter dessutom stilrent men diskret in i alla kök. FILKA har redan klarat marknadstestet: I ett oberoende slutkonsumenttest rekommenderades FILKA förbehållslöst av 99 procent av testpersonerna.

De två versionerna ”KA 4850” (med glaskanna, RRP: 2995KR) och ”KA 4851” (med termoskanna, RRP: 3295KR) kommer att finnas tillgängliga från mitten av oktober.

Bilden: Peder Qwist och kocken Roy Nader


Branschnyheter


Dammsugare, dekorsatser och intelligenta ugnar

Wilfa kliver i och med lanseringen av Innovac Sensor in på dammsugarmarknaden igen, Bertazzoni ger användarna möjligheten att sätta en

Utökat lagstöd för kontroll av produkter

Den 25 juli i år trädde lagändringar i kraft inom ekodesign- och energimärkningsområdena i Sverige, detta som en följd av

Möt Van Hanna, student på Connected home

Serviceingenjör Connected Home, som bedrivs av Teknikhögskolan, är en distansutbildning som APPLiA ansökte om att få starta 2019 då behovet

Matsvinnsdagen & Kaffets dag

Internationella matsvinnsdagen är, sedan 2020, instiftad av FN och infaller den 29 september varje år. Samma dag är det Kaffets