Förändringar av elektronikskatten hos Lagrådet

Under sommaren har Sveriges regering lämnat flera förslag om förändringar av elektronikskatten till Lagrådet i form av en lagrådsremiss. Det

Ligg i hängmattan och låt robotarna göra jobbet

Vi är ännu inte riktigt lika långt komna i verkligheten som i Isaac Asimovs ”I, Robot” (nio noveller sammankopplade till en roman, som skrevs på 1940-talet och utspelar sig från 1998 till 2052) men vi har tillgång till två robotar som kan göra livet enklare för oss – robotdammsugaren och robotgräsklipparen.

Kyla och frys under sommaren

Efterfrågan på branschprodukter som kyler matvaror och/eller håller dessa frysta för längre förvaring under sommarmånaderna är drivet av flera faktorer. En är förstås renoveringsivern i främst fritidshus under semesterperioden. Den viktigare är dock den väderberoende faktorn.

Allt för trädgårdsfesten

När sommaren är här är det alltid trevligt att umgås utomhus och den som funderar på att göra slag i saken och bjuda in vännerna till trädgårdsfest kanske kommer på att det behöver kompletteras på produktfronten. APPLiA listar här en rad produkter som kan komma väl till pass.

Blått och gult – en högaktuell färg

Färgerna gult och blått är högaktuella i dessa dagar. I veckans APPLiAnytt har vi kollat upp vad färgerna innebär för människans välbefinnande och hur väl de återspeglar sig i inredning och  produkter i vår bransch.

Snart är det mors dag

Mors dag är en högtid då barn firar sina mammor, men även en kommersiell högtid som instiftades i Sverige 1919 på initiativ av författaren Cecilia Bååth-Holmberg efter amerikansk förebild.

Muggkaka i micron till mors dag?

Vi välkomnar enkla recept för microvågsugn tillbaka. Denna superenkla muggkaka är perfekt att laga i micron om mamma är sötsugen och du inte orkar baka något avancerat. Prova att blanda i en tesked snabbkaffe i mjölken för att få en mild kaffesmak.

Dammsugare – snart två i varje hem

Hur skulle vi egentligen klara oss utan en dammsugare och vilka har sålt bäst under 2021? I veckans APPLiAnytt tittar vi på den senaste statistiken som talar för att antalet dammsugare i respektive hushåll ökar när vi vill komplettera med fler alternativ till vår klassiska golvdammsugare.