2022.07.20

Blendern för smoothies, soppor och svalkande drinkar

En blender är sannolikt en av kökets mest mångsidiga produkter. Den kan användas till smoothies, krossa is, fixa sommarens drinkar, mixa soppan slät och mycket mer. Men kanske det viktigaste av allt, den är ett verktyg som kan göra det lättare att få i sig dagsbehovet av frukt och grönt, vilket för många annars kan vara en utmaning att lyckas med.

En tillverkare som satsar stort på blenders är Wilfa, som i sitt sortiment har ett dussin olika modeller i ett prisspann från ungefär en tusenlapp upp till fyra gånger så mycket. Wilfas senaste modell lanserades i juni och heter Immix.

 

Wilfas senaste blender – Immix

Wilfa Immix lanseras som en kraftig blender i snygg, nordisk design kombinerat med smarta och unika funktioner, så att man uppnår bästa resultat. Immix är en 1800W-blender försedd med automatisk rengöringsfunktion, värmebeständig glaskanna, digital display samt fyra förinstallerade program.

Den automatiska rengöringsfunktionen innebär att man fyller kannan med varmt vatten och ett par droppar diskmedel, väljer auto clean programmet och trycker på start. När blendern stannar är det bara att hälla ut vattnet och blendern är redo för nya uppdrag.

Blenderns kanna (på 1,8 liter) är tillverkat av värmebeständigt borosilikatglas som tål upp till 90 grader och stora temperaturskillnader, vilket är bra om man vill kunna mixa varma soppor, barnmat eller annat.

Immix är utrustad med fyra olika program – iskross, full kanna smoothie, halv kanna smoothie och automatisk rengöring – för enkel och smidig användning.

Det medföljer dessutom en tamper som kan användas i kannan för att trycka ingredienserna ner till knivarna medan man mixar. Det är ett tillbehör som är mycket användbart att ha, speciellt om man har lite vätska eller ingredienser som knivarna inte får tag i.

Mer information om Wilfas blenders finns här.

Wilfas tips till dig som skall köpa en blender

På Wilfas norska hemsida finns det ett antal tips som skall göra det enklare att välja rätt blender för sina egna behov, där man kan läsa att ”Det finns ett hav av olika blenders och ett stänk av olika funktioner. Vi har därför sammanställt några tips som gör det lättare att välja – så att mixern blir en bra investering”.

Klicka här för att få tips.

Wilfas recept på grön avokadosmoothie

– 1 mogen avokado
– 1 banan
– 10 gram färsk ingefära
– 2,5 dl apelsinjuice
– 50 g färsk bladspenat
– 50 g havegryn
– 1/2 citron eller citronjuice
– 1/2 lime eller lime juice

Lägg alla ingredienser i blendern och sätt igång programmet för halv kanna. Tips! Tillsätt några isbitar så du får smoothien extra kall och god. Enjoy!

Ola Larsson