2022.09.28

Dammsugare, dekorsatser och intelligenta ugnar

Wilfa kliver i och med lanseringen av Innovac Sensor in på dammsugarmarknaden igen, Bertazzoni ger användarna möjligheten att sätta en personlig prägel på sina Heritage-produkter och Siemens tar artificiell intelligens in i köken i och med lanseringen av ugnarna i iQ700-serien.

 

Wilfa

Med Innovac Sensor kliver Wilfa in på dammsugarmarknaden igen. Det var i detta segment som allt började för företaget, när Fritz Wilhelmsen startade en dammsugarfabrik 1948. Utseende och teknik har förändrats, men Wilfas fokus på kvalitet och design finns kvar, meddelar företaget.

– Med Innovac Sensor vill vi återetablera oss på en spännande och ständigt utvecklande marknad. Konsumentvanorna har förändrats och konsumenten vill ha lättillgängliga och effektiva lösningar. Wilfa vill hjälpa till att utveckla bra och hjälpsamma lösningar, säger Morten Hoff, vd för Wilfa.

Den sladdlösa handdammsugaren Innovac Sensor från Wilfa har utvecklats och designats för att vara en utmärkt hjälpreda i hemmet, anger företaget, och berättar att kombinationen av kraftfullt sug och tyst motor gör dammsugningen med Innovac Sensor bekväm, enkel och effektiv.

– Vi vill erbjuda konsumenterna en produkt som kan hjälpa dem i vardagen och det tror jag att vi har lyckats med. Innovac Sensor är så lätthanterlig, flexibel och bra att även barn kommer att vilja dammsuga, säger Morten Hoff.

Wilfas inträde i kategorin slutar inte med en handdammsugare, meddelar företaget, och berättar att utvecklingen av robotdammsugare redan är på god väg. Tidigare har många sett robotdammsugare som ett extra hjälpmedel vid sidan av den vanliga städrutinen, förklarar Wilfa, som menar att tekniken nu har kommit så långt att robotdammsugare är på väg att bli den primära städningen av hemmet.

Mer information om Wilfa Innovac Sensor finns här.

Bertazzoni

Inspirerade av århundraden av italienskt hantverk, har Italiens guld- och silversmeders rykte varit oöverträffat i hundratals år, skriver Bertazzoni, och berättar att dagens extraordinära smycken förädlas av en kombination av innovativ teknik och anrikt hantverk. Bertazzoni Collezione Metalli hämtar sin inspiration från denna italienska tradition, och erbjuder tre varianter i äkta metallfinish – guldpläterad, kopparpläterad och svart nickelpläterad.

Varje finish finns i två uppsättningar som kan köpas tillsammans med produkten eller vid ett senare tillfälle, för att personifiera utseendet i köket. Uppsättningarna är enkla att installera hemma, utan några speciella verktyg eller besök av installatör.

Mer information om Bertazzoni Collezione Metalli, samt en installationsvideo, finns här.

Siemens

Siemens Hushållsapparater har tagit artificiell intelligens in i köken och presenterar nu den första serien ugnar som använder intelligenta algoritmer för att anpassa baknings och stekresultatet till personliga önskemål. Ugnarna ingår i den exklusiva och stilrena inbyggnadsserien studioLine – vitvaror med tilltalande design som integreras sömlöst och håller ihop kökets linjer, och den nya generationen av inbyggda intelligenta vitvaror erbjuder större flexibilitet, enkelhet och effektivitet för sina användare, anger Siemens.

För rätter som bröd, pizzor eller gratänger, kan ugnens sensorer justera gräddningsgraden för att anpassa sig efter användarens personliga smak. Genom att ställa in önskad gräddyta på en skala mellan 1 till 5 kan ugnen sedan med hjälp av en ugnskamera, sensorer och intelligenta algoritmer meddela när den önskade gräddytan är uppnådd, berättar företaget, och förklarar att det gör bakning och matlagning betydligt enklare och mer flexibelt, då det inte längre är nödvändigt att hålla koll på exempelvis ett bröd, för att få det lagom gyllenbrunt.

Och via Home Connect-appen kan ugnen kopplas till en smartphone eller surfplatta och berätta för användaren när tillagningen är klar.

Med sin nya generation ugnar säger Siemens Hushållsapparater farväl till vridknappar och ersätter dem med en TFT-skärm med full touchfunktion. På skärmen kan användaren ta del av ugnens hela användningsområde och inbjudande bilder ska inspirera till olika maträtter och matlagningsmetoder.

Förutom konventionella ugnar innehåller serien även ett flertal kompakt- och kombiugnar. Även här bryter Siemens Hushållsapparater ny mark, bland annat med ångugnar som för första gången finns med permanent anslutning till vatten. Det nya programmet fullSteam Plus gör, tack vare en balanserad kombination av ånga och temperaturer på upp till 120°C, att matlagningen går upp till 20 procent snabbare jämfört med konventionell ångkokning, anger Siemens.

Mer information om Siemens – i skrivande stund 70 olika ugnar finns här.

Sammanställt av Ola Larsson