2022.06.08

Elon Expo 2022 – Eftermiddag

APPLiAnytt besökte Elon Expo 2022 torsdagen den 2 juni, och på eftermiddagen hälsade vi på i montrarna hos Smeg, Ankarsrum, F&H Group, Wilfa och Electrolux.

 

I Smegs monter på Elon Expo 2022 fanns givetvis nya Galileo, som i en ugn kombinerar traditionell ugn, ångugn och mikrovågsugn – som APPLiAnytt skrivit om i här samband med lanseringen i april.

Smegs SDA-produkter fanns naturligtvis också i företagets monter på mässan, och Patrik Eriksson, Smeg, berättade att det inom en icke oöverskådlig framtid – kanske 2023 – kommer lanseras nya kaffemaskiner där Smeg drar nytta av det faktum att de 2019 förvärvade La Pavoni – vilken typ av kaffemaskin det blir får vi återkomma till.

På bilden ovan syns Patrik Eriksson och Gattas Gaorie, Smeg, till höger i bild medan Galileo demonstreras till vänster i bild.

 

 

Ankarsrum

Patricia Thörnwall, Ankarsrum, stod och lagade glass med glasstillbehör som lanserades precis innan jul när vi besökte montern, och hon hoppas och tror att det kommer bli en storsäljare till sommaren. Nytt för i år är att köksassistenten finns i färgen ”Sunbeam Yellow” – vilket innebär att den i dagsläget är tillgänglig i 14 olika färger.

I montern fanns även deras nya butiksdisplay som skall lyfta produkten i butikerna, och på en stor skärm rullade Ankarsrums senaste videoklipp Don’t try this at home – Ankarsrum Challenge som kan ses på Youtube här.

 

 

F&H Group

I F&H Groups monter fanns bland annat en trådlös stavmixer från Bamix, som lanserades på marknaden i maj i år – en helt ny produkt alltså.

Håkan Persson, F&H Group, berättade att nya Bamix Cordless är lika stark som den traditionella, trådade modellen, och att den går att använda i 20 minuter innan batteriet måste laddas – något som sker smidigt via det medföljande laddstället, som kan fästas på väggen. Den nya, sladdlösa stavmixern från Bamix finns i svart, vitt och rött.

I montern fanns även grillar från Rösle, som erbjuder fyra olika gasolgrillar och två olika kolgrillar, och stektermotetrar. F&H Group visade även upp ”fyra-i-ett”-produkter från Morsø – en kamintillverkare som breddat genom att erbjuda kaminer i två storlekar som även kan användas som pizzaugn, rökare och grill.

 

 

Wilfa

I Wilfas monter på Elon Expo 2022 fanns alla nyheter företaget lanserat i år, som till exempel elvispen Smooth Mix och blendern PowerFuel XL. Besökare kunde även beskåda brödrostarna Fanily (TO4) och Lunch (TO2) bredvid luftrenaren Fresh som anges vara mycket tyst och är avsedd att användas i sovrummet då den klarar av att rena luften i ett rum på cirka 15 kvadratmeter.

Samuel Bergman, Wilfa, berättade att de nu är inne på tredje generationens scootrar, som finns tillgängliga i två versioner hos Elon (Wilfa erbjuder totalt sju olika modeller). De nya Scootrarna heter e-way e-5045 (500w motor och 45km räckvidd) och e-2540 (250w motor och 40km räckvidd) och maxhastigheten är 20 km/h.

 

 

Electrolux

En mycket intressant produkt som visades upp i Electrolux monter var E9WHMIC1 – ett mikroplastfilter som borde kunna anslutas till i princip vilken tvättmaskin som helst (Electrolux anger att det kan användas med vilken Electrolux, AEG eller Husqvarna tvättmaskin som helst) för att minska mängden mikroplastfibrer som går ut i tvättmaskinens avloppsvatten.

Mikroplastfiltret, som monteras på väggen vid tvättmaskinen, lanserades den 31 mars i år och anges fånga upp till 90 procent av alla mikroplastfibrer som släpps ut ur syntetiska kläder vid tvätt.

Arja Lundgren, Electrolux, berättade att filtret indikerar när det är fullt och det är dags att rengöra det med hjälp av den medföljande rengöringsborsten, och kasta de uppsamlade mikroplastfibrerna i hushållssoporna. Enligt Electrolux håller ett filter i cirka sex månader, beroende på konsumentens tvättrutin, och filterkassetter finns att köpa som tillbehör, varvid den förbrukade kassetten placeras i plaståtervinningen.

Text & bild: Ola Larsson