2022.08.17

En trio produktnyheter

Under sommaren har det presenterats en del produktnyheter, som till exempel en ny skaftdammsugare från Bosch, en fristående spis med induktionshäll och inbyggd fläkt från Bertazzoni och Pop top-lock till Kenwoods köksmaskiner.

 

 

Bosch

Bosch lanserar nu Unlimited 7, som en sladdlös skaftdammsugare med riktigt bra sugkraft och överlägsen smidighet.

Bosch menar att det finns tre egenskaper en dammsugare bör ha för att vara den optimala hjälpredan i hushållet: maximal flexibilitet för att enkelt och snabbt nå varje skrymsle, maximal prestanda när det kommer till att plocka upp damm samt lång drifttid.

Nya Unlimited 7 är försedd med 90 graders böjbara rör för att användare enkelt skall kunna nå in under låga möbler, och de integrerade lamporna i golvmunstycket gör även de minsta dammkornen synliga i mörka hörn, för en extra grundlig städning.

– Alla hem har svåråtkomliga ställen som kan vara svåra att hålla rent. Oavsett om det är lådor, bokhyllor eller småutrymmen i bilen eller båten. Unlimited 7 kommer med flera typer av tillbehör och munstycken som passar för alla behov, vare sig du vill städa bort fina dammpartiklar i byrålådan, rengöra bakom element eller städa bilen efter sommarledigheten. Dammsugarens innovativa funktioner har utvecklats specifikt för att uppfylla behov i alla typer av situationer. Tiden då man behövde böja sig ner för att dammsuga är förbi. Likaså att lyfta upp dammsugaren för att rengöra på höga ytor och inte komma åt bakom soffan, säger Johan Wegelius, Head of Category på Bosch.

Med hjälp av ett kraftigt batteri, som skall räcka i upp till 40 minuter, en kraftfull 66000 rpm-motor och ett motoriserat munstycke med integrerade lampor är Bosch Unlimited 7 lika stark som en dammsugare med sladd, anger företaget.

Mer information i Bosch pressrelease här, samt på företagets hemsida här.

 

Bertazzoni

Bertazzoni presenterade på Eurocucina 2022 en unik nyhet i premiumsegmentet, i form av en fristående spis med induktionshäll och integrerad fläkt. Den nya spisen, som lanseras i Norden i slutet av tredje kvartalet i år, integrerar tre apparater i en – den höga prestandan hos 90 cm fristående spisarna i serien Professional med induktionshäll kombineras med en integrerad premiumfläkt.

Ett dedikerat vred kontrollerar fläkten och genom att ställa vredet i läget ”Automatic” justeras utsugningseffekten efter hur många zoner och hur mycket effekt som hällen använder, meddelar företaget, och berättar att den integrerade fläkten har nio effektlägen plus funktionen ”Boost”, för att garantera maximal effektivitet och perfekt sugresultat.

Det integrerade fläktgallret inkluderar Bertazzoni mässingsmedaljen för matchning med andra produkter från Bertazzoni. Gallret ger åtkomst till filtren som är placerade precis under, dels ett fettfilter som kan diskas regelbundet i diskmaskin, och dels ett kolfilter – som skall ha mycket lång hållbarhet – som är effektivt mot lukt och rök, och återställs var tredje månad i ugnen. Det är också möjligt att ansluta ett plasmafilter (separat tillbehör) till produkten för absolut bästa rening av luften.

– Initialt kommer vår fristående spis med induktionshäll och inbyggd fläkt lanseras i färgerna Carbonio och rostfritt, och senare även i andra färger precis som hela serien Professional, säger Peter Ericsson, General Manager Bertazzoni Scandinavia.

Mer information i Bertazzonis pressrelease här.

 

Kenwood

Kenwoods nya Pop top-serie gör det möjligt att färgmatcha sin Titanium Chef Baker-köksmaskin. Pop top-serien består av plastlock i de åtta färgerna Elderflower White, Poppy Seed Grey, Champagne Cream, Mulberry Purple, Ice Silver, Sage green, Jupiter Blue och Apricot Pink.

Mer information i Kenwoods pressrelease här och på företagets hemsida här.

Text: Ola Larsson