2023.05.24

Home Connect Plus läggs ner 

Med Home Connect Plus kan du sköta en mängd olika produkter för det smarta hemmet, från drygt 50 varumärken, i en och samma app. Men 30 juni 2023 läggs appen ner, meddelar företaget bakom tjänsten, Residential IoT Services GmbH. 

Residential IoT Services GmbH är ett startup-företag, helägt dotterbolag till Robert Bosch GmbH, som sedan 2019 har arbetat med visionen att göra människors vardag enklare genom att erbjuda ett brett utbud av tekniska lösningar för smarta hem. 

För ungefär två år sedan lanserades appen Home Connect Plus, som gjorde det möjligt att i en och samma app hantera smarta produkter för hemmet från ett stort antal tillverkare, istället för att vara hänvisad till att använda olika appar för de olika produkterna. 

För ett drygt år sedan lanserades appen i en version specifikt anpassad för surfplattor, och appen har kontinuerligt utvecklats vad gäller funktionaliteten, då det till exempel under senaste året blivit möjligt att konfigurera och automatisera diverse funktioner på olika sätt. 

Men nu är det alltså slut, och på företagets hemsida kan vi läsa svaret på frågan varför Home Connect Plus upphör: 

”Home Connect Plus lyckades bygga upp en användarcentrerad lösning för smarta hem med många registrerade användare och enhetspartners. Med tanke på den utmanande ekonomiska marknadssituationen har vi dock beslutat att inte fortsätta att investera i Home Connect Plus.” 

Så från och med juli får Home Connect Plus användare helt enkelt börja hantera sina smarta hem via ett antal olika appar istället för en. 

Viktigt att poängtera i sammanhanget är att appen Home Connect inte läggs ner. Home Connect är en app från Home Connect GmbH, ett dotterbolag till BSH Hausgeräte GmbH, som är tillgänglig för hushållsapparater från Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff, Solitaire, Thermador, Balay, Constructa, Pitsos och Profilo. 

Text: Ola Larsson