2024.05.31

Bertazzoni Heritage – nu lanseras spisar i rostfritt

Med sin varma och autentiska stil är Bertazzonis Heritage-serie kanske den som är allra djupast rotad i företagets ursprung, och nu lanseras utvalda modeller av spisarna i rostfritt utförande.

I samband med att Bertazzoni för två år sedan fyllde 140 år förnyades designen av den ikoniska Heritage-serien helt, samtidigt som den behöll sin tidlösa charm. Inspirerade av braskaminerna som Bertazzonis grundare skapade i början av förra seklet, styrs Heritage-serien av rundade kromknoppar – replikor av ledstången som finns på de ursprungliga Bertazzoni-kaminerna.

Flaggskeppen

Familj, mat och ingenjörskonst är de tre ord som gått i arv i sex generationer, sedan Bertazzoni grundades 1882, och som definierar företaget än idag. För ett år sedan lanserade världens äldsta, familjeägda tillverkare av köksmaskiner nya, fristående premiumspisar riktade till de som förstått att köket är familjelivets hjärta och utformade för att hjälpa människor ta den bästa hemlagade maten till familjens matbord.

De 120 cm breda spisarna är försedda med två elektriska ugnar (på 69 liter vardera) med elva funktioner, vilket ger stor flexibilitet till matlagningen medan inbyggd digital programmering ger perfekt kontroll. Ugnsluckorna är utrustade med mjukstängande gångjärn och trippla glasrutor, för att minimera värmeförlusten och undvika risken att bränna sig.

Induktionshällen har fem värmezoner, boosterfunktion, kastrulldetektering, restvärmeindikator för varje zon och två flexzoner. Alla fem värmezonerna kan användas samtidigt, även om man använder ugnarna. Induktionshällens värmenivåer justeras med vred och aktuell inställning syns på hällens glasyta.

Till höger om induktionshällen finns ett stekbord i form av en elektrisk Teppanyaki-grill i rostfritt stål. Stekbordet har måtten 506 x 262 mm och är tillverkat i 5 mm tjockt, rostfritt stål. Det är designat att erbjuda en genomgående hög värme över hela stekytan. Den höga stektemperaturen gör stekbordet idealiskt för bryning av kött och grönsaker, samt för tillredning av orientaliska rätter.

Brett utbud av spisar

Bertazzoni erbjuder i och med denna lansering på den nordiska marknaden inte mindre än 30 fristående spisar – i de tre serierna Heritage, Master och Professional – i olika färger och utföranden (i storlekarna 60, 90, 100 och 120 cm) vilket sammanlagt innebär 96 olika varianter. De finns med enkel, dubbel eller trippelugn, induktions- eller gashäll.

– För ett år sedan lanserade vi våra flaggskeppsspisar i Heritage-serien – 120 cm spisar med dubbla ugnar och inbyggt stekbord – med induktionshäll, och nu breddar vi serien genom att lansera utvalda spisar helt i rostfritt, säger Peter Ericsson, General Manager Bertazzoni Scandinavia.

Heritage-seriens rundade kromknoppar är replikor av ledstången som finns på de ursprungliga Bertazzoni-kaminerna. Foto: Bertazzoni

Lansering:

Bertazzoni HER125I2EXT (120 cm spis med dubbelugn, inbyggt stekbord och induktionshäll) är tillgänglig i butik från och med juni 2024 och rekommenderat cirkapris, inkl moms, är 105 000 kr. Samtidigt lanseras Bertazzoni HER95I2EXT (90 cm spis med dubbelugn och induktionshäll) för 75 000 kr, och Bertazzoni HER95I1EXT (90 cm spis med enkelugn och induktionshäll) för 66 000 kr.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Ericsson, General Manager Bertazzoni Scandinavia, tel 0708-12 37 81, pericsson@bertazzoni.com

Lennart Thulin, PR-konsult, Norsholmen AB, tel 0705-106 106, lennart.thulin@norsholmen.se

Om Bertazzoni

Italien är ett av de ledande länderna i världen när det gäller professionell köksutrustning – inte minst spisar. Och det återspeglas i Bertazzonis produkter. Bertazzoni grundades redan 1882 och är därmed ett av de äldsta familjeföretagen inom vitvarubranschen. Produktionen sker i Bertazzonis fabrik i Guastalla i norra Italien. Företaget är verksamt i fler än 80 länder, med drygt 300 anställda, och 2021 omsatte Bertazzoni SpA 120 miljoner euro.

2010 slogs portarna upp för Bertazzonis första showroom i Sverige, på Torsgatan 5A i Stockholm, och i januari 2024 invigdes företagets nya showroom – som helrenoverats och blivit större i och med att grannlokalen tagits över – på samma adress.

Läs mer på: www.bertazzoni.se