2024.04.29

KitchenAid Go – första sladdlösa serien köksredskap som drivs av ett och samma batteri

Nu lanseras KitchenAid Go på svenska marknaden, den allra första serien sladdlösa köksredskap med en batteriteknologi där samma 12v batteri* driver samtliga produkter. Det löstagbara och uppladdningsbara batteriet är kompatibelt med alla produkter i serien. KitchenAid Go består av sex mångsidiga köksredskap med kraftfull prestanda, för maximal frihet och bekvämlighet i matlagningen.

KitchenAids nya serie KitchenAid Go är den första på marknaden för hushållsapparater med en batteriteknologi där ett och samma 12v batteri driver samtliga produkter. Batteriet är enkelt att flytta mellan köksredskapen och fäst smidigt med ett klick. KitchenAid Go-serien består av köksdammsugare, kaffekvarn, blender, minimatberedare, stavmixer, elvisp samt batteri och laddningsdocka. Samtliga produkter i serien går att köpa med eller utan batteri.

– Det fantastiska med KitchenAid Go-serien är friheten att kunna laga mat var som helst! Utöver flexibiliteten de ger i köket, är de perfekta att ta med sig på campingsemestern, på segelbåten eller till sommarstugan. Eftersom det löstagbara batteriet driver alla redskapen, är KitchenAid Go nyckeln till enkel matlagning och ordning i köket, säger Sara Paltschik, Nordisk chef på KitchenAid.

KitchenAid Go utsågs nyligen till vinnare i iF Design Awards 2024 i kategorin ”Kitchen Applicances”.

Tillverkarens rekommenderade cirkapriser:
KitchenAid Go köksdammsugare: 1 799 sek med batteri, 1 599 sek utan batteri
KitchenAid Go kaffekvarn: 1 799 sek med batteri, 1 599 sek utan batteri
KitchenAid Go blender: 1 799 sek med batteri, 1 599 sek utan batteri
KitchenAid Go minimatberedare: 1 799 sek med batteri, 1 599 sek utan batteri
KitchenAid Go stavmixer: 1 799 sek med batteri, 1 599 sek utan batteri
KitchenAid Go elvisp: 1 799 sek med batteri, 1 599 sek utan batteri
KitchenAid Go batteri: 795 sek
KitchenAid Go laddningsdocka: 329 sek

KitchenAid Go finns tillgänglig på kitchenaid.se samt hos utvalda återförsäljare från vecka 14, 2024.

För mer information:
Jacob Linder, presskontakt, Prat PR, jacob.linder@prat.se, 072 149 46 95

Om KitchenAid
Sedan introduktionen av den första legendariska stand mixern 1919 och den första diskmaskinen 1949, har KitchenAid byggt sitt arv på dessa ikoner för att skapa en komplett produktlinje – från redskap till stora och små apparater som erbjuder professionell prestanda och är designade för den passionerade användaren. Varumärket KitchenAid firade sitt 100-årsjubileum 2019 och är en del av Whirlpool Corporation. Whirlpool Corporation är världens största tillverkare av apparater i världen, med cirka 21 miljarder dollar i årlig försäljning, 92 000 anställda och 65 tillverknings- och teknologiforskningscenter under 2018. Företaget marknadsför Whirlpool, KitchenAid, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht, Jenn-Air, Indesit, Hotpoint och fler större varumärken i mer än 170 länder. Whirlpool Corporate europeiska huvudkontor ligger i Pero (MI), Italien.
För mer information om KitchenAid, besök kitchenaid.se

*Maximal initial batterispänning (mätt utan arbetsbelastning) är 12 volt. Nominell spänning är 10,8.