2022.10.11

Oral-B iO10 – en eltandborste som guidar användaren

Nu har Oral-B lanserat sin nya kronjuvel inom eltandborstar, iO10, som med artificiell intelligens och en iOSense-laddstation med guidning i realtid ska ta tandborstning till en ny nivå.

Efter sex års forsknings- och utvecklingsarbete, där fler än 250 patent innefattas, lanserade Oral-B i samband med mässan Consumer Electronics Show 2020 (CES 2020) sin iO-serie elektriska tandborstar. Tandborstarna kombinerar oscillerande, roterade rörelser med mikrovibrationer. Serien består sedan tidigare av modellerna iO 6, 7, 8 och 9, och på CES 2022 berättade företaget att de alltså nu breddar serien med både kronjuvelen iO10 och iO 4 och 5. De tre nya modellerna finns nu dessutom tillgängliga på den svenska marknaden.

Den stora nyheten med iO10 är iOSense, en laddenhet som medföljer och som i realtid guidar användaren till när, var och hur man ska borsta för att få den ultimata rengöringen. Den interaktiva designen gör att du enkelt kan följa din borstning för att ständigt förbättra din borstningsteknik och aldrig missa något område i munnen, uppger företaget.

iOSense talar om när, var och hur du ska borsta

  • När du ska borsta: iOSense har en timer för optimal borstningstid och en WiFi-klocka.
  • Var du ska borsta: Sex ljusfält på enheten representerar olika zoner av munnen, och går från blått till vitt när du borstat färdigt respektive borstzon. När samtliga lampor lyser vitt har du borstat alla områden länge nog.
  • Hur du ska borsta: iOSense-enheten visar i realtid om du borstat för hårt genom att lysa upp med röda ljussignaler.

iOSense är också en magnetisk laddningsstation, som laddar iO10-borsten på ungefär tre timmar, och när du är på språng kan du istället använda det medföljande Power2Go-resefodralet för att ladda.

Appen håller koll och ger feedback

Den tillhörande Oral-B-appen håller koll på användarens mål och ger personlig feedback efter varje borstning. Den sparar även borstningshistorik så att du kan få mer djupgående och individbaserad feedback över tid via telefonen.

Precis som de andra eltandborstarna i iO-serien är iO10 försedd med en magnetisk motor som borstar med mikrovibrationer och ger Oral-B:s mest skonsamma, effektiva och tysta tandborstningsupplevelse någonsin.

Oral-B iO10 har sju borstningslägen – Whitening, Daily Clean, Gum Care, Sensitive, Super Sensitive, Intense och Tounge Clean – och finns i färgerna svart och vit.

Nya Oral-B iO5 har fem borstningslägen, smart trycksensor, AI och levereras med laddare och resefodral. Nya instegsmodellen i serien, iO4, saknar AI och har endast fyra borstningslägen, men är också den försedd med smart trycksensor och levereras med såväl laddare som resefodral.

Mer information finns på www.oralb.se

Text: Ola Larsson