2022.12.13

Prisvinnande, ikoniska och energisnåla produktnyheter

Prisvinnande induktionshällar med inbyggd fläkt, ikoniska kylskåp i samarbete med ett franskt champagnehus och en energisnål Airfryer med kapacitet på 5,5 liter. Det är några av de senaste produktnyheterna från APPLiAs medlemsföretag som du kan läsa mer om nedan.

Två-i-ett – induktionshällar med inbyggd fläkt

I slutet av januari 2023 kommer Bertazzonis två nya induktionshällar med inbyggd fläkt finnas tillgängliga i butik. Då de har inbyggd motor och endast är 21 cm djupa finns det gott om plats för lådor under hällen.

De nya induktionshällarna med integrerad fläkt har tilldelats Archiproducts Design Awards 2022, en utmärkelse som hyllar designexcellens över hela världen, meddelar företaget, och berättar att induktionsteknikens effektivitet i dessa produkter kombineras med högpresterande ventilation, och resultatet är en extraordinär symbios mellan matlagning och ventilation.

Det centrala och cirkulära fläktgallret med den ikoniska varumärkeslogotypen i mässing, designat i samarbete med Valerio Cometti + V12 Design, anges kombinera prestanda i toppklass med Bertazzonis ikoniska stil.

Hällarna har fyra zoner samt en kraftfull och tyst fläkt. Varje zon har nio effektnivåer plus boosterläge, och multizon-funktionen kombinerar två zoner för att skapa en enda större zon, vilket möjliggör användning av riktigt stora kokkärl.

Den integrerade fläkten, som kan installeras i sug- eller filtreringsläge, skall vara 100 procent säker mot vattenläckor, och kolfiltren kan regenereras i ugnen för långvarig användning. När fläkten är på och autoläget valt justerar fläkten automatiskt hastigheten baserat på den effekt som används under tillagningen.

Som en parentes kan nämnas att om man har ett kök på 50 kvadratmeter (med takhöjden 2,5 m) tar det ungefär 12 minuter att byta all luft, om fläkten är i maxläge.

– Med denna nya generation två-i-ett produkter tar vi ett stort steg framåt i och med att de är betydligt mycket kompaktare än tidigare, vilket möjliggör större flexibilitet vid installationen, säger Peter Ericsson, General Manager Bertazzoni Scandinavia.

Mer information här.

Tre nya produkter – Smeg samarbetar med Veuve Clicquot

Efter det framgångsrika samarbetet 2009 med den begränsade utgåvan av det Veuve Clicquot-anpassade kylskåpet FAB28, samarbetar Smeg återigen med det franska champagnehuset för att introducera två nya modeller av FAB-kylskåpet.

De nya FAB-kylskåpen, FAB28 och FAB10, kommer att vara en limiterad specialutgåva i den klassiska Veuve Clicquot-färgen Yellow, och de finns redan nu hos Smegs Concept stores i Stockholm, Malmö och Köpenhamn.

Samarbetet omfattar även en annan specialprodukt, ”The Clicquot fridge”, en kylförpackning för champagneflaskor som är inspirerad av Smeg-kylskåpen från 1950-talet och finns i de två färgerna gul (för husets flaggskepp Gula änkan) och rosa (för Rosé cuvée).

De specialtillverkade champagnelådorna är plastfria, tillverkade av 100 procent återvinningsbar plåt och det inre materialet består av restprodukter från sockerrör. Presentförpackningen kan ses som ett vackert och funktionellt föremål som kan hålla en flaska kyld i upp till två timmar, men också återanvändas som ett designföremål genom att ta bort den inre vakuumformen.

”The Clicquot fridge” finns att köpa i vissa exklusiva varuhus, anger Smeg.

Mer information här.

Om Veuve Clicquot

Veuve Clicquot grundades i Reims 1772 och är fortfarande troget sitt motto ”Endast en kvalitet, den finaste.” År 1805 tog Madame Clicquot över ledningen av huset som en av de första affärskvinnorna i modern tid och fick epitetet ”la grande dame de la Champagne”. Hennes visionära anda och medfödda känsla för fransk art de vivre lever vidare än idag. Hennes berömda cuvée, Brut Carte Jaune, berättar historien om mer än två decenniers nedärvd kunskap i hjärtat av ett unikt arv. Solens färg symboliserar de värderingar om djärvhet och optimism som har kännetecknat huset i 250 år.

En ny Airfryer

Ingen är opåverkad av de höga elpriserna och många letar efter nya sätt att minska sin elräkning på, förkunnar Wilfa, och meddelar att en enkel åtgärd som minskar elförbrukningen är att laga mat i en Airfryer – genom att använda en Airfryer istället för en traditionell ugn halveras energiförbrukningen. Det beror på att en Airfryer använder energin jämnare, värms upp betydligt snabbare och lagar maten på kortare tid än en vanlig ugn. En traditionell ugn använder i genomsnitt 3000-3500W, medan förbrukningen av en Airfryer ligger på mellan 1500-2000W i genomsnitt.

Nya Airfryer Crispier 5,5L från Wilfa ger dig möjligheten att tillaga dina favoriträtter på ett hälsosammare sätt med antingen lite eller ingen olja alls, och den snabbcirkulerande varmluften ser till att du får ett perfekt resultat med en krispig utsida och en saftig insida, anger företaget.

Den nya modellen är en rymlig Airfryer med 5,5 liters kapacitet så att du enkelt kan laga mat till hela familjen. Tack vare den kvadratiska formen får du plats för mer mat, utan att det tar mer plats på köksbänken jämfört med en rundad modell. Pizzapanna, ugnsform och grillgaller ingår, så dina användningsmöjligheter för Airfryern maximeras.

Med tio förinställda program är det enkelt för dig att välja de perfekta inställningarna för din matlagning, förklarar Wilfa, och berättar att Airfryern också har funktioner såsom förvärmning, upptining, håll-varm-funktion och påminnelse för vändning av ingredienserna, för en smidig allround matlagning. Du kan också manuellt ställa in både tid och temperatur själv, från 30-200 grader, och med låg temperaturinställning kan du även torka ingredienser med fantastiskt resultat, berättar företaget.

Mer information här.

Text: Ola Larsson