2022.09.13

Skördetiden är här!

Frostnätterna är i antågande och det är hög tid att ta vara på årets skörd. Fyll skafferi, kyl och frys med färska råvaror och njut av dem långt in på vintern. Eller varför inte redan nu förädla din skörd eller inköp? APPLiANytt har tittat närmare på några av marknadens bästa tillbehör i höstköket.

Skördefesten var en gång i tiden en lika viktig högtid som jul och midsommar. När höstens förråd var välfyllda inför vintern bjöds grannskap och vänner in till en rejäl fest med mat och dryck i överflöd. Oavsett om du odlat själv, besökt en lokal marknad eller handlat färska råvaror i butik är det viktigt att du tar vara på maten för maximal hållbarhet och smak.

Frys in och tina efter behov
Förutom färska bär går exempelvis kål och morötter utmärkt att frysa in. Förväll morötterna först och packa dem i lämpliga portionspåsar för att smidigt kunna ta fram efter behov.

Electrolux frysbox LCB3LE38W0

Denna frysbox från Electrolux rymmer hela 371 liter och är utrustad med både Low-frost teknik och ordentlig belysning. Perfekt att ställa i ett garage eller förråd för extra fryskapacitet.

Skapa smarriga snacks
Svamp och frukt är två kategorier av höstiga råvaror som med fördel torkas. Det konserverar både smaken och förlänger hållbarheten. Torka frukten i ugnen med värme och svampen i rumstemperatur på några tidningar. Eller varför inte ta hjälp av en torkmaskin?

Severins Frukt och svamptork förvandlar säsongens skörd till nyttiga snacks. Torkens fem nivåer gör att stora mängder kan torkas samtidigt. Det genomskinliga locket ger dig både extra koll på tillredningen och en hint om det goda som komma skall.

Sylta och konservera dina favoriter

Ett beprövat sätt att maximera hållbarheten på råvaror är att sylta och konservera dem. Ättika, salt och socker är vanliga ingredienser för konservering men du som vill ta hållbarheten till en ny nivå ska med fördel investera i en konserveringsmaskin.

Konserveringsmaskin
Med en kapacitet för 14 st 1-liters glasburkar är Sencors konserveringsmaskin en praktisk assistent till syltköket. Dessutom är den utrustad med timerfunktion, tappkran och värmeisolerade handtag. När skördetiden är förbi går det utmärkt att använda den som varmhållningsberedare för exempelvis soppa och glögg.

Höstlåda från Ankarsrum

Har du en hushållsassistent från Ankarsrum? Komplettera då upp med deras hösttillbehör för att få extra nytta och glädje av din maskin. Kvarnen innehåller kvarnhus med kvarnvals, 4-bladig kniv, 4,5 mm hålskiva, matarbord, matarpropp, stänkskydd, passertillsats och 3 korvhorn 10/20/25 mm. Perfekt till både äppelmoset och köttfärsen från jaktsäsongen.

Foto: Ankarsrum

Foto: Ankarsrum

Text: Ellenor Österberg