2022.04.13

Smeg lanserar Galileo på Fotografiska i Stockholm

Branschfolk som i två år har längtat efter ett större fysiskt event med kollegor fick sina önskningar uppfyllda när den italienska tillverkaren SMEG samlade branschfolk från hela Norden för en stor produktintroduktion den 31 mars på Fotografiska i Stockholm.

 

Närmare 200 nyckelpersoner från de nordiska butikskedjorna och annat branschfolk deltog under SMEGS event och fick en trevlig helafton med där SMEG presenterade sin nya produktserie Galileo. Galileo är den italienska tillverkarens tolkning av en modern ugnsteknik, som i en enda produkt kan kombinera tre fysikaliskt olika funktioner, traditionell ugn, ångugn och mikrovågsugn.

Till vänster: På scenen: Patrik Esperstrand, Nordic Sales and Marketing Director, Ulrika Theander, Nordic Director och Fredrik Berling, moderator för kvällen.
Till höger: Minglade bland besökarna gjorde Laura Guerra, Brand Manager Smeg S.p.A. och Ulrika Theander, Nordic Director.

Besökarna fick i ett snyggt upplagt scenprogram höra att produktlansering av Smegs Galileo, med denna revolutionerande matlagningsteknik, är den första i världen som använder ånga, mikrovågor och traditionella ugnsfunktioner i en och samma ugn. Också en hel rad med olika andra kombinationer presenterades i en mängd av Smegs olika design-serier. Kul också att ett italienskt geni från 1600-talet fått ge namn till denna nya serie. Galileo Galilei, astronom, fysiker och ingenjör från Florens i Italien anses ha varit ett universalgeni och kallas än idag för ’den moderna fysikens fader’ och spelade en viktig roll i den vetenskapliga begynnelsen. Så ett väldigt passande namn!

Omnichef med ”allt” kombinerat

Omnichef och Steam Generation.

Sortimentets flaggskeppsmodell, Omnichef, kombinerar det allra bästa av traditionell, ånga och mikrovågsmatlagning, säger företaget, vilket gör det enklare och effektivare att skapa läckra, perfekt tillagade rätter om och om igen.

Genom att kombinera de tre tillagningsmetoderna ger Galileo-tekniken hos Omnichef-modellerna fördelarna och egenskaperna hos var och en: läckert bryningsresultat av de traditionella ugnsfunktionerna, fukt- och smakfördelar med ånga och snabbheten på mikrovågsmatlagning, hävdar det ikoniska varumärket. Smeg minskar tillagningstiderna med upp till 70 % när alla tre metoderna kombineras i Omnichef-ugnen och säger att ”Galileo kommer att revolutionera upplevelsen av husmanskost och gourmet-middagar i de nordiska köken!”

Full ånga i Steam Generation

I Steam Generation ugnarna kombineras den välutrustade ugnen innehållande många traditionella ugnsfunktioner tillsammans en kanonad av olika ång-funktioner. I den mest avancerade ugnen STEAM 100 PRO så kombineras traditionell matlagning med upp till 100 % ånga, och med tillägg av professionella algoritmer blir det en riktig wow-faktor i köket!

Med det automatiska vattenpåfyllningssystemet Fill&Hide, så är vattenpåfyllnad extra bekvämt och möjlig att göra också medan ugnen är i drift och luckan är stängd och därmed utan att behöva avbryta tillagningsprocessen.

 

 

Läckra rätter

Det fanns många efterlängtade möjligheter för besökarna till mingel, branschprat och provsmakning från den professionellt uppbyggda köks-scenen innan den gastronomiska sittande middagen med underhållning startade! Klackarna i taket för Galileo!

Synd att inte självaste Galileo Galilei fick uppleva detta evenemang – han hade nog uppskattat det precis lika mycket som vi andra!

Kent Oderud, ordförande APPLiA