2023.06.21

En sommarhälsning från APPLiA Sverige

Under det gångna året har vi fortsatt att arbeta för rättvisa och effektfulla beskattningsregler och lagar. Vi bearbetar aktivt våra folkvalda politiker och samverkar med nära besläktade branschorganisationer för att bland annat förändra, och i bästa fall avskaffa, elektronikskatten. Målet är tydligt: genom vårt engagemang och gemensamma insatser strävar vi efter att förbättra vardagen för både konsumenter och samhället som helhet. Fortsätt att engagera er och sprid gärna våra budskap och vårt påverkansarbete även i era kanaler så når vi än fler beslutsfattare.   

Vi har också fokuserat på att öka medvetenheten om vikten av att göra väl grundade val när det gäller vitvaror. Genom att erbjuda relevant information och råd bidrar vår bransch till att konsumenterna kan välja produkter som passar deras behov och samtidigt minskar deras ekologiska fotavtryck. Den höga besöksstatistiken på vår artikel Använd produktkalkylen eller räkna själv – så mycket kostar vitvarorna per år är ett tydligt tecken på att informationen uppskattas och används. Tillsammans kan vi göra skillnad och bidra till en mer hållbar framtid. 

 Vi vill också nämna vårt engagemang inom cybersäkerhetsområdet. Vi inser att digitaliseringen och uppkopplade vitvaror har skapat nya möjligheter för användarna, men det har också nya utmaningar när det gäller säkerheten. Därför är det viktigt att vi som branschorganisation fortsätter vara en pålitlig källa för information och råd. Vi samarbetar med experter och myndigheter för att främja bästa praxis och säkerhetsstandarder inom branschen. Det är viktigt att vi alla tar cybersäkerheten på allvar. Från APPLiA:s sida kommer vi fortsätta att hålla er uppdaterade med relevant information i våra kanaler. Tipsa därför gärna era kollegor att prenumerera på APPLiAnytt som ett första steg.  

Vi uppmanar er alla att vara medvetna om säkerhetsaspekterna när ni använder era anslutna vitvaror. Se till att hålla era enheter uppdaterade med den senaste mjukvaran, använd starka lösenord och skydda era nätverk med en pålitlig brandvägg. Tillsammans kan vi skapa en säker digital miljö för våra vitvaror och bidra till att säkerställa en trygg och bekväm sommar för alla.  

Och nu till något mer lättsamt! Sommaren är äntligen här, och vi vet alla att det är den perfekta tiden för grillfester, ljumma kvällar och avkoppling. Men glöm inte bort våra vardagshjältar som jobbar på i det tysta! Medan vi njuter av sol och bad är de där hemma och håller maten färsk i kylen, tvättar våra badkläder och gör oss redo för nästa äventyr. Så tack till alla vitvaror och produkter från vår bransch som jobbar på i bakgrunden och gör livet i största allmänhet, lite enklare och sommaren i synnerhet, lite slappare. Tack också till alla er medlemmar för ert stöd och engagemang under årets första halvår. Vi ser fram emot en minst lika händelserik höst tillsammans.  

Ha en fantastisk sommar och njut av varje stund! 

Med varma sommarhälsningar, 

Matts Spångberg, Ellenor Österberg och Kristina Ros