Rapport från EuroCucina

Köket – själen i varje hem är ledorden för årets EuroCucina i Milano. EuroCucina är en del av flera mässor som sker samtidigt i Milano. Det är flärd, design, färg, form och innovation som samlas här.

 

Som besökare får man en bra bild inte bara av köket utan även för badrum, samt belysning och möbler i alla typer av rum i hemmet. Det genomgående vid slutet av dagen är ändå att mässbesökaren med alla nya intryck behöver fundera hur dessa intryck och nyheter påverkar mig och personaliteten i mitt hem.

Lekfullheten i design inom vitvaror fortsätter fascinera där hi-tec möter vintage. Ni har säkert redan sett SMEGs produkter framtagna med Dolce Gabbana och FIAT som visats tidigare, men ändå fortsätter att fascinera besökaren.

 

 

 

Produkter med nya mått lanseras där flera produkter blir såväl bredare som högre och frågan blir hur dessa nya mått kommer att påverka framtidens byggnation av kök i Sverige över tid. Om man bygger ett helt nytt kök spelar det så klart ingen roll om produkterna inte är standardiserade, men kommer vi i Sverige se en förändring över tid där tidigare standardiserade mått i köket nu förändras?

Bertazzoni en annan av APPLiAs medlemmar som på hemmaplan visar nya produkter och bland annat lanserar denna härliga spis för matlagning. En stor pjäs med innovationer som tar en central plats i köket, samtidigt visar man även historia vilket ger en skön kontrast på mässan.

Bertazzoni tilldelades nyligen två utmärkelser i det prestigefyllda och internationella iF Design Award 2022, i kategorin ”Product Design”, för den fristående 90 cm spisen PRO95I1ECAT och den vägghängda köksfläkten KT90P1ANT, båda i färgen Carbonio och serien Professional. Om detta kan du läsa mer här.

 

 

Köket är, mer eller mindre konstant, den yta som speglar flest minnen från vår uppväxt och minnena kommer sannolikt därför alltid att påverka våra investeringsbeslut i framtiden. Efter sommaren ser vi fram emot IFA som kommer att visa våra produkter på lite annat sätt än EuroCucina.

 

Rapporterat av: Matts Spångberg


Branschnyheter


Expertens tips – så skyddar du ditt hem mot hackare

Digitaliseringens fördelar är många – komfort, hållbarhet och tideffektivitet är några av de faktorer som kan öka tack vare smarta

Industriell innovation, hållbarhet och tjänstetillväxt

2023 inleddes med CES, Consumer Electronics Show, i Las Vegas – ett mecka för produktnyheter och tekniska innovationer. Applia bevakade

Trendspaning CES – Consumer Electronics Show

Förändringsarbetet på CES har pågåt under flera år och nu även resulterat i att arrangären bytt namn till CTA –

Ännu hög takt i färdigställandet av bostäder

Allt är inte mörkt på byggmarknaden för bostäder. I alla fall inte på kort sikt. Antalet färdigställda bostäder har hållit