Rapport från EuroCucina

Köket – själen i varje hem är ledorden för årets EuroCucina i Milano. EuroCucina är en del av flera mässor som sker samtidigt i Milano. Det är flärd, design, färg, form och innovation som samlas här.

 

Som besökare får man en bra bild inte bara av köket utan även för badrum, samt belysning och möbler i alla typer av rum i hemmet. Det genomgående vid slutet av dagen är ändå att mässbesökaren med alla nya intryck behöver fundera hur dessa intryck och nyheter påverkar mig och personaliteten i mitt hem.

Lekfullheten i design inom vitvaror fortsätter fascinera där hi-tec möter vintage. Ni har säkert redan sett SMEGs produkter framtagna med Dolce Gabbana och FIAT som visats tidigare, men ändå fortsätter att fascinera besökaren.

 

 

 

Produkter med nya mått lanseras där flera produkter blir såväl bredare som högre och frågan blir hur dessa nya mått kommer att påverka framtidens byggnation av kök i Sverige över tid. Om man bygger ett helt nytt kök spelar det så klart ingen roll om produkterna inte är standardiserade, men kommer vi i Sverige se en förändring över tid där tidigare standardiserade mått i köket nu förändras?

Bertazzoni en annan av APPLiAs medlemmar som på hemmaplan visar nya produkter och bland annat lanserar denna härliga spis för matlagning. En stor pjäs med innovationer som tar en central plats i köket, samtidigt visar man även historia vilket ger en skön kontrast på mässan.

Bertazzoni tilldelades nyligen två utmärkelser i det prestigefyllda och internationella iF Design Award 2022, i kategorin ”Product Design”, för den fristående 90 cm spisen PRO95I1ECAT och den vägghängda köksfläkten KT90P1ANT, båda i färgen Carbonio och serien Professional. Om detta kan du läsa mer här.

 

 

Köket är, mer eller mindre konstant, den yta som speglar flest minnen från vår uppväxt och minnena kommer sannolikt därför alltid att påverka våra investeringsbeslut i framtiden. Efter sommaren ser vi fram emot IFA som kommer att visa våra produkter på lite annat sätt än EuroCucina.

 

Rapporterat av: Matts Spångberg


Branschnyheter


Frida Faxborn, näringspolitisk expert på TechSverige, Pernilla Enebrink, vd på ElektronikBranschen, Kent Oderud, ordförande i APPLiA. Bild: Grøtt, Vegard, Pressbild

Skarp branschöverskridande kritik mot elektronikskatten

Den första juli ändras elektronikskattens utformning och avdrag blir endast möjligt om varan inte innehåller brom, klor eller fosfor. Om

Ny hållbarhetsrapport från El-kretsen

El-Kretsen släppte i april sin hållbarhetsredovisning för 2022. Rapporten visar, förutom att närmare 155 000 ton material har samlat in

Årsmöte med APPLiA 

Årsmötet inleddes med ett föredrag om IT-säkerhet och vilka förebyggande åtgärder företag kan skapa i sina egna bolag för att

Sänkta skattesatser ger högre skatteuttag 

Det här är en argumenterande text från Applias ordförande Kent Oderud med syfte att påverka.  Hör och häpna – taket