Nyheter

2022.02.09

Semlor – bra för branschförsäljningen

Vi svenskar bedöms äta runt 40 miljoner semlor per år. En del tror att detta är för lågt räknat och att vi egentligen äter ännu mer. Enligt en artikel i Dagens Industri från 2017 omsätter semlor 125 miljoner kronor i butik – bara på en dag. Och försäljningen av jäst, mjöl och mandelmassa till hemmabaket […]

Läs mer om Semlor – bra för branschförsäljningen
2022.02.09

Snart är fettisdagen här – varför firar vi?

Fettisdagen närmar sig, ett utmärkt tillfälle att sätta en deg. Varför inte låta köksmaskiner och elvispar få stå i centrum och florsockret dala? Här får du veta allt om vad det egentligen är vi firar och hur du undviker att dö semmeldöden, eller var det ett slaganfall, som tog kung Adolf Fredrik av daga?   […]

Läs mer om Snart är fettisdagen här – varför firar vi?
2022.02.09

Hushållsassistenten – en vän för livet

Köks- och hushållsassistenterna har underlättat köksarbetet i över 80 år med att röra, vispa, knåda och mala, ja som den älskvärda apparaten fått arbeta! Statistik tyder också på att den fortsätter att vara eftertraktad i svenska hushåll. Medan din assistent knådar semmeldegen kan du här lära dig mer om historien bakom denna älskade maskin!   […]

Läs mer om Hushållsassistenten – en vän för livet
2022.02.09

Recept: Kalljästa minisemlor

Dags för fettisdagen, och dags för semla! Baka många små och variera fyllningen så kan alla få sin egen favorit. Från Mikaela Thörn hos Ankarsrum har vi fått ett riktigt traditionellt recept på minisemlor, som måste förberedas redan dagen innan då de kalljäses över natten i kylskåp!   Varför kalljäsning då? Det är lite mer […]

Läs mer om Recept: Kalljästa minisemlor
2022.02.09

Sifonen håller grädden fräsch i kylskåpet

Om du frågar Google är det första vi vill veta om spraygrädde, fuskvägen till vispad grädde, vad den egentligen innehåller. Trenden att göra saker från grunden och att plocka in alltmer avancerade verktyg i hemmaköken har fått ordentligt fäste och inget slår fluffig, nyvispad grädde. Varför inte använda sifonen till semlans grädde, den håller nämligen […]

Läs mer om Sifonen håller grädden fräsch i kylskåpet
2022.02.01

Blir Tigerns år 2022 en succé?

Nu när decembersiffrorna för marknadsutvecklingen för branschens produkter publicerats, är det helt klart att helåret 2021 har avslutats på en tigerstark ’all time high’-nivå och hela 8 procent bättre än det tidigare rekordåret 2020. Vi ser ordentliga försäljningsökningar på i stort sett alla produktsegment inom vår bransch. Vad säger branschens företag om denna utveckling?

Läs mer om Blir Tigerns år 2022 en succé?
2022.02.01

Produktnytt: Skräddarsytt & hälsotrendande

På CES 2022 i januari berättade Samsung att Bespoke nu breddas med så kallade ”French Door”-kylskåp, tvättmaskiner och torktumlare samt skaftdammsugare. Samtidigt introducerar Wilfa PowerFuel XL som är senaste tillskottet i deras blenderfamilj.

Läs mer om Produktnytt: Skräddarsytt & hälsotrendande
2022.01.26

Röd gåva till Alla Hjärtans Dag?

Inför Alla Hjärtans Dag, där allt går i ett töcken av rött i form av hjärtan, rosor och röda chokladaskar, frågar man sig om just röda vitvaror har någon betydelse för oss svenskar på marknaden.

Läs mer om Röd gåva till Alla Hjärtans Dag?
2022.01.26

TEMA: Alla Hjärtans Dag

Denna vecka bjuder APPLiAnytt på ett specialnummer där fokus är på specifika produktgrupper eller teman – denna gång Alla Hjärtans Dag. Härmed hoppas vi inspirera till aktivering inför denna kulinariska kärlekshögtid.   Den 14 februari firar vi i Sverige Alla hjärtans dag, en högtid som skiljer sig från de flesta andra i det att den vanligtvis firas […]

Läs mer om TEMA: Alla Hjärtans Dag
2022.01.26

Sous vide – under vakuum

Sous vide är franska och betyder ”under vakuum”. Den fullständiga beteckningen är méthode sous-vide, vilket är en metod att tillaga vakuumförpackade råvaror, som innebär att man tillagar maten i en lufttät platspåse som förslutits under vakuum och som vid tillagning placeras i vattenbad eller ångugn.   Idag finns ett antal produkter, i olika prisklasser och […]

Läs mer om Sous vide – under vakuum
2022.01.26

Fredrik Lindh, kock och matinspiratör på Miele, bjuder på gratinerade havskräftor

Vad sägs om grillade havskräftor med vitlök, prästost, jalapeño och citron? Fredrik Lindh, kock och matinspiratör på Miele, bjuder på ett härligt recept.   Med mångårig erfarenhet från krogar som Operakällaren, F12, Pontus in the green house, restaurang 1900, Petri Pumpa i Lund, Sofiero slott och Fem små hus har Fredrik en spännande matlagningserfarenhet. Därtill […]

Läs mer om Fredrik Lindh, kock och matinspiratör på Miele, bjuder på gratinerade havskräftor
2022.01.26

Varför är champagne en romantiskt dryck, Richard Juhlin?

Champagneexperten Richard Juhlin har fotografiskt doftminne och är världsberömd för sin träffsäkerhet vid blindprovningar. Han har skrivit hela nio böcker på ämnet och har världsrekord i antalet provade champagner, över 13,500 stycken. Vem kan bättre svara på varför champagne är så romantiskt och vilken temperatur du bör ställa in din vinkyl på för att njuta […]

Läs mer om Varför är champagne en romantiskt dryck, Richard Juhlin?